» מבשלים עם רדהא » קציצות עדשים כתומות

קציצות עדשים כתומות

להכנת 35 יחידות

 

 מצרכים:

1 ק"ג

עדשים כתומות

13-14 יח'

בצל קצוץ

20

שורש פטרוזיליה חתוך לריבועים קטנים

1/3 ליטר

שמן קנולה

15-17 גר'

חוויג'

15-17 גר'

כמון

מלח

לפי העין/טעם

330 גר'

קמח חומוס

 

ההכנה:

1. שוטפים את העדשים ושמים במחבת עם הבצל הקצוץ וחתיכות שורש הפטרוזיליה

וקולים במעט שמן.

 

2. לאחר קלייה טובה מוסיפים מים וסוגרים עם מכסה עד שהכל מתרכך ואז מעבירים הכל לקערה.

3. טוחנים הכל בממחה יד לטחינה גסה ולא חלקה (כלומר בפולסים כאלה) ומוסיפים את התבלינים החוויג' הכמון ואת המלח.

 

4. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, קמח חומוס לפי העין כלומר בכמות שרק מאחדת מעט את הבלילה ולא משתלטת עליה.

 

5. מניחים בצד, נותנים לו לנוח קצת כדי שיתגבש ויהיה קל ליצור ממנו כדורים.

6. מחממים שמן במחבת וכשהוא רותח, יוצקים מהבלילה כדורים בגודל הגומה של היד כשהיא מכדרת כדורים ומכניסים בעדינות לשמן הרותח. ניתן להעזר בכף על מנת להכניס לשמן וכף נוספת על מנת להורידו מהכף מבלי שיקפוץ השמן.

הופכים אותם כך שיהיו זהובים בכל צד ולבסוף מניחים על נייר סופג.

חדשות

עיצוב והקמה Webart